Lokalne vesti

5 osoba preminulo od virusa Nila

U Srbiji je zvanično prijavljen 71 slučaj obolelih od groznice Zapadnog Nila, a registrovano je pet smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu s tim virusom.

Kako se navodi u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije „Batut“, od ukupnog broja obolelih osoba, 52 imaju ili su imale kliničku sliku meningitisa, encefalitisa ili meningoencefalitisa.

U Smederevu je obolela još jedna osoba, pa je u tom gradu evidentirano 4 slučaja žaražavanja.

Registrovano je pet smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa infekcijom izazvanom virusom Zapadnog Nila, jedan sa teritorije opštine Ruma, jedan sa teritorije opštine Temerin, jedan sa teritorije opštine Palilula i dva sa teritorije opštine Čukarica. Umrle osobe bile su starije od 50 godina i hronični bolesnici, odnosno, pripadale su kategoriji stanovništva sa povećanim rizikom od težeg oblika bolesti.

U Braničevskom okrugu registovan je jedan slučaj zaražavanja. U pitanju je čovek star 81. godinu koji je smešten u požarevačku bolnicu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend