Lokalne vesti

50.000 dinara bez dobitnika

Kulturno-prosvetna zajednica (KPZ) ove godine nije dodelila prvu nagradu za Esej o glumcu.

Žiri je smatrao da nijedan od 10 radova koji su pristigli na konkurs svojim kvalitetom ne zaslužuje prvu nagradu koja je ove godine povećana i iznosi 50,000 dinara.

Predsednik KPZ Pavle Miladinović kaže da bi 50.000 dinara trebalo zaslužiti kvalitetom.

"To je, zapravo, novac Centra za kulturu koji mi i ne vidimo kao Kulturno-prosvetna zajednica. To nama ništa ne pripada i ne ostaje", kaže Miladinović.

Od ukupno 10 radova sa konkursa, treća nagrada dodeljena je Spasoju Ž. Milovanoviću iz Kruševca za esej "Tomislav Trifunović – život iza umetnosti", a druga  Dejanu Čaviću iz Beograda za esej-ogled "Zoran vs Bata – Zoran Radmilović i Danilo Bata Stojković".

Žiri su činili Dragoslav Vučković, Tatjana Živković i Lela Likar. Odluke o nagradama donete su jednoglasno.

U obrazloženju, kao razlog da se prva nagrada ne dodeli, između ostalog se navodi da je žiri smatrao da nagrada Zlatno pero, uz novčani iznos od 50.000 dinara, mora pripasti eseju koji u potpunosti ispunjava sve kriterijume studioznog, tematski i estetski jasno uobličenog vidjenja jednog segmenta pozorišne umetnosti, bilo da je reč o glumačkom ostvarenju, predstavi, liku, ili samom glumcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend