Lokalne vesti

60 kontejnera za Požarevac

Zahvaljujući dobrom odzivu volontera u akciji čišćenja Srbije tokom prošle godine, Požarevac je od Ministarstva životne sredine dobio novac kojim je kupljeno 60 novih kontejnera.

Prošle godine je u promotivnoj akciji čišćenja smeća u Požarevcu i Kostolcu učestvovalo oko 2.000 volontera, što je gradu donelo 2 miliona dinara, kao nagradu za odličan odziv građana.

Zamenik gradonačelnika Vukica Vasić izrazila je zadovoljstvo zbog dobijenih sredstava i dodala kako očekuje da će postavljanjem novih kontejnera biti smanjena količina smeća u gradu.

Direktor Komunalnih službi Slobodan Jović kaže da je tokom zime izgorelo 28 kontejnera  u gradu zbog odlaganja pepela iz individualnih ložišta.Jović procenjuje da će nabavkom novih kontejnera biti zadovoljene potrebe Požarevca i Kostolca.

Gradski funkcioneri očekuju da će Požarevac biti ponovo adekvatno nagrađen zbog visokog odziva građana tokom jednodnevne akcije čišćenja Srbije koja je održana pre dve nedelje.  

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend