Lokalne vesti

70 godina postojanja Muzičke škole

Svečanom akademijom u Centru za kulturu, Muzička škola „Stevan Mokranjac“ obeležila je 70 godina postojanja.

Muzička škola pored centralne škole u Požarevcu u svom sastavu ima i četiri izdvojena odeljenja, u Kostolcu, Velikom Gradištu, Malom Crniću i Kučevu i ima preko 800 učenika i više od 110 zaposlenih.

Direktor škole, Zoran Marić, je rekao da je protekla decenija pokazala da škola raste u instituciju koja daje važan kulturni doprinos u opštinama gde škola ima izdvojena odeljenja.

On je najavio da u narednom periodu školu u saradnji sa gradom očekuje rešavanje pitanja preparcelizacije i nadgradnja novog prostora na uglu Sinđelićeve i ulice Kneza Lazara. Takođe, grad je ove godine školi dodelio sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara za kupovinu dve bas bariton harmonike.

Učenici i profesori škole godišnje imaju oko 80 nastupa u mestima gde škola ima svoje učenike, ali i širom zemlje i inostranstva.

„Škola je i svojevrstan mali kulturni centar, imamo pozorišnih predstava, književnih večeri, kao i džez i etno program“, istakao je Marić.

U toku školske 2018/2019 godine učenici škole su osvojili 153 nagrade, na različitim takmičenjima kako u zemlji tako i u inostranstvu, od čega su 92 nagrade za osvojeno prvo mesto, 44 za drugo i 17 za treće mesto.

Na današnjoj svečanosti nastupilo je preko 160 učesnika sa ansamblom škole.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend