Lokalne vesti

Akademija tehničkih strukovnih studija i u Požarevcu

Visoka tehnička škola strukovnih studija tokom prošle godine dobila je status Akademije nakon spajanja sa Visokom tehničkom školom Novi Beograd, Tehnikom Taurum i Politehničkom školom iz Beograda.

Kako je ranije za Boom 93 rekao Vladan Đulaković, direktor Visoke tehničke škole, ovo su reforme koje su obuhvatile visoko školstvo i u okviru kojih će od 48 državnih škola biti formirano oko 15 akademija.

Kako je pojasnio 2019. godine studenti su upisani u Visoku tehničku školu strukovnih studija, a već od 2020. godine upis će biti jedinstven i pod nadzorom novostvorene Akademije.

„Škola će najverovatnije zadržati sve svoje profile i eventualno dodati sve ono što je u ovom trenutku interesantno, a to će najverovatnije biti planovi i programi koji se odnose na master studije“, zaključio je Đulaković.

Programi na Akademiji će biti ujednačeni što znači da će studenti i u Požarevcu i Beogradu imati isti kvalitet nastave.

Do sada je pored ove akademije u čijem je sastavu i škola iz Požarevca osnovano još 10 akademija u centralnoj i južnoj Srbiji, a predstoji osnivanje tri akademije u Vojvodini. Planirano je da 47 visokih strukovnih škola bude spojeno u 14 akademija. Već je osnovano 11 akademija i njihovo osnivanje odobrila je Vlada Srbije.

Predsednik Saveta za reformu visokih strukovnih škola prof. Branislav Jeremić kaže za Tanjug da su u Beogradu osnovane četiri akademije, zatim da je po jedna osnovana u Nišu, Leskovcu, Кruševcu, Кragujevcu, Užicu, Šapcu, na Кosovu i Metohiji.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend