Lokalne vesti

Ansambl „Mozaika“ oduševio publiku u Žagubici

Opština Žagubica imala je čast i privilegiju da po prvi put bude domaćin gostima iz Rusije i da istovremeno bude prva opština u Srbiji koja im je priredila srdačan doček.

Članovi Ansambla „Mozaika“ iz grada Kostroma, u okviru svoje turneje po gradovima u Vojvodini, posetili su Žagubicu i priredili celovečernji koncert u Domu kulture. Tako su i publici pružili jedinstven užitak, nešto novo i nesvakidašnje uz puno entuzijazma, osmeha i pozitivnosti. 

Dobrodošlicu je gostima poželeo Dušan Milosavljević, pomoćnik predsednika opštine Žagubica, a Tatjana Asafova,rukovodilac Ansambla „Mozaika“, uputila je domaćinima reči hvale za lep prijem. U znak dobrodošlice, srednja grupa Kulturno – umetničkog društva „Homolje“ iz Žagubice, predstavila se sa dva spleta igara, a u ime bratskih odnosa Srbije i Rusije i dobre saradnje u godinama koje predstoje, razmenjeni su i pokloni.

Ansambl „Mozaika“ iz Kostrome u Rusiji, koji neguje narodnu tradiciju i stvaralastvo prikazao je publici u Žagubici igre i melodije iz svog kraja, a članovi su se potrudili da nekoliko pesama otpevaju na srpskom jeziku, što je posetioce podiglo na noge.

Prva, ali svakako ne i poslednja poseta opštini Žagubica, gostiju iz Rusije, protekla je u znaku Sprsko – Ruskih prijateljskih odnosa. Po rečima i domaćina i gostiju biće još susreta, za koje se nadaju da će proteći, ako ne bolje, bar podjednako dobro kao sadašnji.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend