Lokalne vesti

Arheolozi se uselili u Rimsku vilu

Prizemni deo Rimske vile – Domus scijentijarum Viminacijum, koja će ukupno zahvatati površinu od 5.000 kvadratnih metara, gotovo da je završen. U naučnoistraživački deo već se uselila istraživačka ekipa, a u narednih mesec dana i jedan broj soba biće spreman da primi goste.

Krajem idućeg meseca u jednom od naših najvažnijih nalazišta biće održan koncert klasične muzike, a tokom vikenda ovo arheološko nalazište posetili su predstavnici američke ambasade u Beogradu. Ovo je samo pokazatelj da je značaj Viminacijuma i te kako prepoznat. Prema rečima direktora Arheološkog parka "Viminacijum" Miomira Koraća, sa američkom agencijom "Rtvoč" razgovarano je o dovođenju turista i naučnika iz Amerike koji bi ovde boravili 10 dana ili dve nedelje.

Do sada je u izgradnju Rimske vile utrošeno više od 130 miliona dinara. Zbog širenja površinskog kopa rudnika uglja Drmno na Viminacijumu su od početka ove godine ubrzana arheološka iskopavanja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend