Lokalne vesti

Arsić: Utvrditi motive štrajka u RIO

Zaposleni u RIO Kostolac od subote su u štrajk i zahtevaju smenu novopostavljenog predsednika skupštine preduzeća Miroslava Živojinovića. Dok oni tvrde da ovaj vid protesta nije politički motivisan, poslanik SNS-A Veroljub Arsić smatra suprotino i traži da se utvrdi tačan razlog pokretanja štrajka.

Štrajkački odbor zvanično je saopštio da je štrajk zaposlenih pokrenut zbog imenovanja Miroslava Živojinovića za predsednika Skupštine PD „RIO“, kao i da je jedini zahtev štrajkača da vlada povuče odluku o njegovom imenovanju.

Zaposleni u štrajku smatraju da je imenovanje Živojinovića u suprotnosti sa zakonom i da je on u sukobu interesa jer je tužio firmu RIO u kojoj je dobio otkaz.

Oni takođe tvrde da su se u više navrata do sada obraćali vladi i nadležnim ministarstvima i SNS čiji je Živojinović član, ali da nisu dobili odgovor.

Kako je Boom 93 rekao poslanik naprednjaka Veroljub Arsić, potrebno je utvrditi stvarne motive za pokretanje štrajka.

Arsić nam je rekao kako smatra da iza štrajka stoji direktor PD „RIO“ Nataša Savić koja je Živojinoviću otkazala ugovor o radu.

On je dodao da nema govora o tome da je Živojinović u sukobu interesa imenovanjem za predsednika skupštine privrednog društva.

„Skupština usvaja izveštaje o planovima i programima, kao i finansijske izveštaje o poslovanju preduzeća. S tim u vezi ne vidim kako bi Živojinović kao jedan član skupštine mogao da utiče na postupak koji se vodi“, zaključio je Arsić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend