Lokalne vesti

„B2“ maksimalnom snagom

U okviru garancijskih proba revitalizovan blok "B2" PD "Termoelektrana i kopova Kostolac" od juče je počeo da radi maksimalnom snagom od 345 do 350 megavata, čime su oboreni svi dosadašnji rekordi proizvodnje i isporu sistemu Elektroprivrede Srbije.

Ovo je prvi put u istoriji blokova Termoelektrane "Kostolac B" da blok "B2" radi maksimalnom projektovanom snagom. Poslednji rekord na ovom bloku postignut je 17. decembra 2003. godine. Naime, od juče stručnjaci Termolektrane "Kostolac B" sa predstavnicima Instituta "Mihajhlo Pupin" i Mašinskog fakulteta iz Beograda ispituju podešavanja automatske regulacije rada bloka, započeli su podizanje snage bloka na maksimalni nivo i u tom režimu će blok nastaviti da radi i nadalje. Slede ispitivanja rada turbine od 10. marta, a u postupak garancijske probe uključiće se i stručnjaci "Alstoma" iz Poljske.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend