Lokalne vesti

Balkanski ratovi u Gradskoj galeriji

U Gradskoj galeriji na Starom Korzou, otvorena je izložba fotografija povodom stogodišnjice obeležavanja Balkanskih ratova 1912-1913. godine. Fotografije pripadaju fotografskoj arhivi Muzeja Benaki iz Grčke.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić , koji je tom prilikom podsetio prisutne na istorijski značaj ovih ratova.  

Nekoliko sugrađana smo pitali koliko često posećuju Gradsku galeriju na Starom Korzou. Većina je rekla da za to nema vremena ili tematske postavke nisu dovoljno interesantne. Mada, ima i onih koji se pamte zanimljive izložbe.

Otvaranje izložbe fotografija Balkanskih ratova omogućili su Grad Požarevac, Narodni muzej, Galerija Savremene umetnosti i Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva ’’Rista Kolonjas’’.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend