Lokalne vesti

Bez nastave do kraja nedelje – veliki gubici u vodi

Nastave u školama u Požarevcu neće biti do kraja sedmice. Povećana je potrošnja vode zbog pucanja cevi i vodomera. Stanje na putevima nije alarmantno.

 

 

Zasedao je štab za vanredne situacije u Požarevcu.

Doneta je odluka da se nenastavni dani u požarevačkim školama produže do kraja sedmice. Nastave neće biti, ali će nastavno osoblje dolaziti na posao. Vrtići i dnevni boravak u školama radiće normalno, rekao je gradonačelnik Miodrag Milosavljević.

Povećana je potrošnja vode zbog pucanja vodomera i cevi na mrazu. Zbog velikih gubitaka u vodovodnom sistemu moguć je poremećaj u kvalitetu vode za piće. Kvalitet se redovno ispituje.

 

Situacija na važnijim saobraćajnicama u gradu i okolini nije alarmantna i saobraćaj se iako usporeno obavlja bez većih problema. Na sporednim ulicama ima utabanog snega do 10 cm. 

Iznošenje smeća je otežano u brdskom delu grada u manjim sporednim ulicama. 

Komunalna inspekcija je zadužena da kažnjava pojedince, savete stanara i organizacije koje nisu očistile trotoare ispred svojih lokala i stambenih objekata.

Vojska je u pripravnosti, a angažovan je deo osuđenika u zatvorima za čišćenje snega ispred medicinskih ustanova u gradu i okolnim selima.

Situacija sa snabdevanjem električnom energijom je redovna. Apeluje se na velike potrošače da u skladu sa mogućnostima smanje potrošnju struje.

Crveni krst je povećao broj obroka dnevno na 200. Centar za socijalni rad bi trebalo da smesti beskućnike u prihvatilište u Maloj Krsni. U slučaju da u prihvatilištu nema dovoljno mesta, pojedinima  će biti isplaćena jednokratna pomoć za iznajmljivanje stanova.

 

Parking servisu je naloženo da ne naplaćuju parking na otvorenim parkiralištima.

Sneg će početi da se iznosi iz grada od srede, po prestanku padavina, rekao je Milosavljević.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend