Lokalne vesti

Bez novih isključenja

Projekat rekonstrukcije vodosnabdevanja u Požarevcu biće okončan 11.novembra,kako je i planirano, izjavio je danas direktor Vodovoda i kanalizacije Nenad Ratić. Više neće dolaziti do isključenja celokupne mreže zbog radova na izvorištu.

Grad nakon danačnjeg isključenja vode prelazi na potpuno nov način distribucije i biće potrebno nekoliko dana da se sistem u potpunosti stabilizuje rekao je on.

Od danas se u funkciju stavljaju nov rezervoar od 5.000 kubika i crpna stanica na izvorištu, kao i ukupno sedam bunara na kojima su postavljenje nove pumpe.

Očekuje se da će do potpune stabilizacije sistema, narednih dana dolaziti do kolebanja pritiska u cevima. Najgore što može da se desi je da brdski delovi grada povremeno ostanu bez vode, kaže Ratić.

„Možemo očekivati problem sa pritiskom u čitavom sistemu. Potrebno je odrđeno vreme dok se taj sistem potpuno ne automatizuje i usaglasi. Pojačali smo ljudstvo na izvorištu gde će biti i izvođači radova kako bi prelaz bio što bezbolniji. Njgore što se može dogoditi je da viši delovi grada ostanu bez pritiska. U prvoj zoni trebalo bi sve da bude u redu", kazao je on.

Više neće dolaziti do isključenja celokupne mreže zbog radova na izvorištu. Bunari koji još uvek koriste stare pumpe fizički su izolovani i na njima će nova oprema biti postavljena narednih dana.

Dve cisterne za vodu koje su u vlasništvu vodovoda danas se nalaze u Opštoj bolnici, kaže Ratić.

Potreba u gradu za cisternama postoji, ali Vodovod nema sredstava za kupovinu novih, zaključuje on.

Inače, nije poznato da li se grad pre današnjeg isključenja obratio drugim lokalnim samoupravama za pomoć kako bi prevazišao problem koji je nastao zbog nestanka vode.

Prema ranijim najavama, vode u gradu danas neće biti do 16 sati, a na gradskom brdu do 20 časova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend