Lokalne vesti

Bez štrajka u požarevačkim zdravstvenim ustanovama

Zdravstveni radnici se pridružuju štrajkovima u Srbiji. Za sada nema naznaka da će u Požarevcu doći do obustave rada, s obzirom da je samo Novi sindikat zdravstva, koji je u manjini, doneo odluku o stupanju u štrajk.

Granski sindikat zdravstva "Nezavisnost" koji danas obustavlja rad nije zastupljen u požarevačkim ustanovama, dok članovi sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti danas predaju svoje zahteve vladi.

Kako nezvanično saznajemo, ipak postoji mogućnost da se naredne nedelje aktivira i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata koji je većinski sindikat u bolnici.

Predsednik Novog sindikata zdravstva u Požarevcu Javorka Branković kaže da sutra neće biti obustave rada i da će samo delegacija sindikalaca prisustvovati performansu ispred zgrade Ministarstva zdravlja.

Ona navodi i da su zaposleni, posebno u nemedicinskom osoblju u teškom položaju, kao i da prosečna zarada iznosi oko 22.000 dinara.

Zahtevi sindikalaca odnose se na povećanje zarada od 30 odsto, poštovanje kadrovskih normativa u zdravstvenoj delatnosti i prijem u radni odnos svih zaposlenih koji rade na određeno vreme.

U ostatku Srbije Granski sindikat zdravstva "Nezavisnost" obustavio je danas rad na 30 minuta u 136 zdravstvene ustanove.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend