Lokalne vesti

Bezbedne namirnice samo na pijaci “Krug”

Svaki peti uzorak namirnica životinjskog porekla na pijacama u Požarevcu i Kostolcu u 2010.godini bio je neispravan, proizlazi iz izveštaja veterinarske inspekcije koji će sutra razmatrati Gradsko veće.

Ovo se odnosi na kajmak, pileće meso, jaja i sir. Rešenja o zabrani prometa namirnica najčešće su prošle godine izdavana za prodavce sira. Problema ima na svim pijacama osim pijace "Krug", zbog čega je inspekcija naložila Komunalnim službama da obezbede adekvatne uslove ili zabrane prodaju.

Rešenjem je početkom februara naloženo Komunalnim službama da od prodavaca mlečnih proizvoda zahtevaju zaštitnu odeću i pribor, da se na pijaci Pionirski trg i u Kostolcu obezbede rashladne vitrine, da se zabrani promet mlečnih proizvoda na pijaci Stari mlin i zabrani promet pilećeg mesa koje ne potiče iz registrovanog objekta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend