Lokalne vesti

Biblioteka za slepe i slabovide

Narodna biblioteka „Ilija M Petrović“ u Požarevcu planira da otvori svoja vrata slepim i slabovidim licima. Njima će biti omogućen pristup literaturi i komunikaciji preko Interneta.

Krajem prošle godine započet je posao oko kupovine odgovarajućeg  softvera, a trebalo bi omogućiti  i fizičke uslove za boravak slepih i slabovidih u biblioteci, što izmedju ostalog podrazumeva i  izdvajanje nekoliko čitaoničkih mesta za ove osobe, kaže diirektor biblioteke Beba Stanković.

U razgovoru sa predsednikom društva slepih i slabovidih u Požarevcu gospodinom Bojkovićem, čula sam da njima to veoma  znači, zato što se njihov život obično svodi na relaciju kuća – posao, ako imaju posao, uskraćene su im mnoge druge stvari koje uglavnom čoveku u svakodnevnom živcotu bivaju potrebne i neophodne, tako da svaki izlazak iz kuće i odlazak na neko mesto koje može nešto da ponudi, njima jako mnogo znači".

Stanković kaže da je Biblioteka već konkurisala kod Ministarstva kulture sa nekoliko projekata kojima bi  bilo omogućeno što skorije stvaranje uslova za korišćenje usluga biblioteke od strane slepih i slabovidih lica i da se nada da će i Ministarstvo prepoznati potrebe ovih osoba.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend