Lokalne vesti

Biznismen iz Smedereva kupio Večernje novosti

Privredno društvo iz Vučaka "Media 026" smederevskog biznismena Bobana Rajića postalo je većinski vlasnik kompanije Novosti sa 98,055 odsto udela u toj kompanije, navodi danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako se stoji u saopštenju UNS-a, u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti upisano je da je većinski vlasnik „Media 026“, a preostalih 1,94 odsto akcija kompanije Novosti ostale su preduzeću „Beodragos“ iz Beograda.

Krajem avgusta Štamparija Borba a.d, većinski vlasnik Kompanije Novosti, donela je odluku da odobri ugovor o prodaji ove medijske kuće privrednom društvu Media 026 d.o.o. sa sedištem u naselju Vučak u Smederevu, čiji je vlasnik Boban Rajić, za oko 300 miliona dinara.

Večernje novosti su 15. novembra objavile da je došlo do promene u vlasničkoj strukturi kompanije i da je prenošenjem akcija „Štamparije Borba“ na društvo „Media 026“ finansijskom transakcijom koja je sprovedena u postupku Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), ovo društvo postalo većinski vlasnik te kompanije.

„‘Media 026’ posluje u okviru privrednog društva ‘Rajić invest’, čiji je vlasnik Boban Rajić. Društvo je deo grupacije ‘Coka’, osnovane 1985. godine. Poslovnim sistemom koji danas ima 1.000 radnika i prihod od više desetina miliona evra, od 2002. godine upravljaju Bojan i Boban Rajić“, opisuje se poslovanje novog vlasnika.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend