Lokalne vesti

Bolnica: Napuštena beba je zdrava

Opšte stanje bebe koja je danas pronađena u okolini Kučeva je dobro sa vitalnim funkcijama organizma, saopštila je bolnica u Požarevcu.

Nakon prvih pregleda ustanovljeno je da se radi o novorođenčetu muškog pola koje je rođeno u terminu. Dečak je težak 2,7 kilograma. Ustanovljeno je da ima blagu hipotermiju (sniženu temperaturu tela) i blago crvenilo ekstremiteta, što je posledica boravka na hladnoći.

Lekari će uraditi dodatne analize, ali za sada sve ukazuje da je reč o zdravom dečaku, piše u saopštenju.

O ovom slučaju obavešten je Centar za socijalni rad koji će sa policijom dalje postupati. Do daljnjeg, beba će biti smeštena u bolnici.

Podsećamo, bebu je danas u pletenoj korpi pored puta pronašao meštanin selu Ceremošnja kod Kučeva. Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend