Lokalne vesti

Budžet raskola

Gradsko veće usvojilo je predlog rebalansa budžeta. Amandmani URS-a nisu usvojeni. Ako Ujedinjeni regioni ne glasaju za budžet 9.marta, mogu da izađu iz koalicije, kaže gradonačelnik Milosavljević.

Kako saznaje Boom 93, u URS-u su nezadovoljni jer nisu prošli njihovi predlozi da se deo dodatnog novca od poreza na zarade stavi na raspolaganje mesnim zajednicama, kao i da se nezaposlenim porodiljama isplaćuje 10.000 dinara mesečno dok dete ne navrši godinu dana.

Usvajanje rebalansa nije ugroženo jer i bez URS-a, demokrate i socijalisti imaju tesnu, ali dovoljnu većinu u skupštini.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević iz DS-a kaže da ukoliko ne glasa za budžet na skupštini URS više neće biti u vladajućoj koaliciji. To znači i smenu na rukovodećim mestima u javnim preduzećima i upravnim odborima.  Usvajanje rebalnsa nije pitanje, navodi on.

U predlogu rebalansiranog budžeta je oko 95 miliona dinara neutrošenih sredstava iz prošle godine i oko 50 miliona dinara od transfera iz republike.

Na osnovu uredbe o regulisanju koeficijenata zarada zaposlenih u lokalnoj samoupravi, grad bi trebalo da predvidi povećanje mase zarada za oko 17 miliona dinara.  Za ovaj rebalans predviđeno je polovina potrevbnog novca, a u toku godine bi trebalo da se predvide i preostala sredstva, kaže Milosavljević.

U predlogu je dodatnih 9 miliona dinara za izgradnju vrtića u Burjanu, kao i oko 1,9 miliona za nepredviđene radove u školi Dositej Obradović.

Odlučeno je da se za sada ne postavljaju semafori kod Visoke tehničke škole, već da se nešto više od 4 miliona dinara usmeri za ispitivanje bunara i lokalni vodovod u Bubušincu, Maljurevcu i Prugovu.

Budžet prema predlogu iznosi blizu 3,2 milijarde dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend