Lokalne vesti

Ček na poček

Kupovina robe na poček u srpskim prodavnicama nikada ne jenjava, a kako je kriza udarila po dzepovima, mnogi radnje u Požarevcu daju odloženo plaćanje i do 100 dana.

Slavica Vićentijević iz Union MZ-a kaže da se trude da ugode svojim mušterijama i da su raspoloženi za sve moguće vrste plaćanja, pa i za poček, iako to neretko ide na uštrb radnje.

“Mušterije treba da budu zadovoljne, a mi praktikujemo da nam plaćaju i karticama i čekovima. Zato je često, bar kada je o čekovima reč, znate kada date robu na veresiju, uvek je radnja na gubitku, ali kupci moraju da se ispoštuju“. kaže Vićentijevićeva.

Nekoliko građana koje smo zatekli u prodavnici, pitali smo kako plaćaju kupljenu robu. Gotovo da se većina njih trudi da izbegne korišćenje čekova i mogućnosti odloženog plaćanja.

Neki trgovinski lanci nude mogućnost plaćanja i do 7 meseci poput Merkatora i Rode. Od decembra prošle godine, cene nekih proizvoda su skočile 4%, vrednost dinara je oslabila, pa je za jednu potrošačku korpu potrebno da se izdvoji i malo više od prosečne srpske plate.

U Braničevskom okrugu prema poslednjim podacima koje smo dobili, prosečna plata je zabeležila porast.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend