Lokalne vesti

Čekali vodu 15 godina

Selo Petka kod Kostolca dobilo je vodovodnu mrežu koja je u ovom naselju počela da se gradi pre 15 godina.

Meštani će vodu dobijati sa izvorišta u Kostolcu.  U poslednje dve godine sredstvima od 29 miliona dinara iz fonda za zaštitu životne sredine izgradjeno je 6 kilometra cevovoda. U selu je ukupno sporovedeno 10 kilometra vodovodne mreže, a trenutno je priključeno 137 kuća, što je trećina domaćinstava u Petki, kaže direktor Vodovoda Nenad Ratić.
Problem koji imaju stanovnici Petke je neispravna voda u individualnim bunarima. Nivo nitrata u njima je i do sedam puta viši od dozvoljenih vrednosti.
Ratić kaže da će vodovod i lokalna uprava nastojati da nastave ulaganja u širenje vodovodne mreže i da je cilj da se vodovod uvede u svih 25 seoskih naselja u gradu Požarevcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend