Lokalne vesti

Centar za obuku kopnene vojske slavi svoj dan

U kasarni „Pavle Jurišić Šturm“ obeležen je Dan Centra za obuku Kopnene vojske u Požarevcu, koji se obeležava 16. novembra u znak sećanja na kolubarsku bitku.

Pukovnik Milovan Vasić, komadant Centra za obuku kopnene vojske je rekao je da bi razumeli tuđu istoriju i kulturu moramo da cenimo i poštujemo svoju i svoja predanja.

„Sprski vojnik i srpska vojska nikad nije bila bogata sjajem i novcem već čašću, patriotizmom i neborivim moralom, to je ono što na vodi kroz vekove, kroz istoriju i brani od svakog neprijatelja“ istakao je pukovnik Vasić.

On je dodao da u vremenu između dva  praznika pripadnici garnizona požarevac su realizovali sve postavljene zadatke. Obučeno je 492  vojnika na služenju vojnog roka.

Takođe obuku su prošla 184 profesionalnih vojnika, 135  polaznika raznih kurseva i preko 500 lica iz rezervnog sastava Vojske Srbije. Realizovano je 200 gađanja i vežbi sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend