Lokalne vesti

Centar za socijalni rad u borbi protiv prosjačenja i zloupotrebe dece

Tokom prethodnog vikenda, za vreme Ivanjdanskog vašara, stručni radnici Centra za socijalni rad, su u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave, obišli teren i punktove gde je procenjeno da mogu da se nalaze deca i stara lica u prosjačenju, zloupotrebi dečijeg rada, kao i u riziku od zlostavljanja.

Tatjana Rajić, direktorka centra za socijalni rad je za Boom 93 rekla da je cilj ove akcije bio da se proveri da li na ovim punktovima ima dece sa drugih teritorija koja prose, kao i da se provere sve ostale ranjive kategorije koje mogu biti zloupotrebljene.

“Ovo je jedna od rizičnih situacija kada se mogu javiti različiti vidovi zloupotrebe dece, starih i nemoćnih lica. Tokom obilaska nije bilo krivičnih prijava, ali smo u dve situacije zatečenim licima dali savete i uputili ih na Centar kako bi mogli da ostvare neki vid socijalne zaštite i na taj način im pomogli”, istakla je Rajić.

Aktivnost je organizovana na inicijativu Centra za socijalni rad I u saradnji sa Lokalnim timom za borbu protiv trgovine ljudima I uz podršku PU Požarevac, a sve u cilju sprečavanja vršenja kaznenih dela kroz podizanje svesti populacije o naročitoj štetnosti i opasnosti koje ove pojave, predstavljaju za ranjive grupe i mogućnosti korišćenja drugih mera i usluga socijalne zaštite, kao i podrške porodici i deci, kako bi se ovi vidovi privredjivanja iskorenili.

Rajić je dodala da je ova akcija bila organizovana upravo zbog vašara, jer ova manifestacija nosi sa sobom povećan rizik od pojave prosjačenja i zloupotrebe, ali i najavila da će se ovakve aktivnosti nastaviti.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend