Lokalne vesti

Centar za socijalni rad uveo izmene u radu zbog vanrednog stanja

Centar za socijalni rad Požarevac je zbog uvođenja vanrednog stanja organizovao nov režim rada.

Radno vreme u Centru za socijalni rad Požarevac za vreme vanrednog stanja iznosi 40 časova nedeljno i odvija se pet radnih dana u nedelji, od ponedeljkado petka.

Zaposleni u centru će raditi u dve smene u prostorijama sedišta Centra za socijalni radu Požarevcu, ulica Moše Pijade 27, po 8 časova dnevno, sa minimalnim brojem izvršioca i kroz pripravnost i rad po pozivu, kao i kroz rad od kuće i to od 7 do 19,30 časova u prostorijama Centra za socijalni rad Požarevac. Rad od kuće obavlja se radnim danima u trajanju od 8 časova dnevno, u skladu sarešenjem o radu od kuće.

Posle 20 časova radnim danima, i za vreme vikenda i neradnim danima obavlja se samo rad kroz pripravnost i rad po pozivu policije (dežurstvo).

Za  vreme  trajanja  vanrednog stanja Centar će obustaviti neposredni kontakt sa korisnicima, a dalji rad sa njima nastavlja se putem pisane ili elektronske pošte ili telefonskim putem

Takođe, obustavlja se prijem korisnika Centra za dnevni boravak dece i omladineometene u razvoju, a radnici se raspoređuju u skladu sa odlukom.

Zaposlenima koji obavljaju pripravnost i rad po pozivu, odnosno neodložne intervencije radnim danima i za vreme vikenda kretanje van  kućnog prostora i izlazak na ulice posle 20 časova, u vremenu od 20 do 5 časova narednog dana, obavlja se po pozivu i uz asistenciju policije i u saglasnosti sa merama nadležnih organa.

U skladu sa zdravstvenim preporukama, a radi sprečavanja širenja bolesti, imajući u vidu cilj efikasnije zaštite zaštite svih građana, mole se građani da svoje zahteve i ostala pismena akta dostavljaju putem pošte, na adresu: Moše Pijade br.27, nakon čega će u toku postupka biti pozvani telefonskim ili elektronskim putem.

Upravni akti po zahtevima stranaka u vidu rešenja, potvrda, uverenja i sl. podnosiocima zahteva biće dostavljani putem pošte, tj. na kućnu adresu.

Prijem pismenih zahteva preko pošte i telefonskih poziva će obavljati i Кance larijaCentra za socijalni rad Požarevac, u Кostolcu i to u periodu od 9 do 14 časova, a takođe bez neposrednog rada sa korisnicima.

Telefoni i mail adrese dostupni građanima u periodu od 7 do 19,30 časova, radnim danima su: 012/223-681; 531-601; 531-602; faks: 012/224-630, kancelarije u Кostolcu 012/240-100, e-mail: pozarevac.csr   @minrzs.gov.rs    i centarzasocijalniradpo@gmail.com

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend