Lokalne vesti

Čistili Dunavac

Ljubitelji prirode, ribočuvari i deca iz osnovne škole i vrtića u Kostolcu danas su čistili plažu Topoljar i deo za ribolovce na Dunavcu. Akciju je organizovao Eko pokret iz Kostolca povodom Međunarodnog dana voda.

Najveći deo plaže Topoljar danas su očistili školarci i deca iz vrtića.

Milosav Andrejić iz Eko pokreta kaže da je ovo jedan od načina da se mališani edukuju o značaju očuvanja životne sredine.

Andrejić kaže da rečne vode u Kostolcu i okolini nisu za pohvalu i da se pored problema sa pijaćom vodom koje je Kostolac imao prošle godine, često dešavalo da voda u Dunavcu nije bila ispravna za kupanje.

Smeće na Dunavcu nakupljalo se od jeseni. Plaža još uvek ne radi, tako da se nije ni čistila. Sa druge strane kanala ribočuvarska služba je za pecaroše obezbedila korpe za otpatke koje se redovno prazne, kaže direktor službe Ribarstvo Dunavac, Siniša Dražić.

U Srbiji se danas različitim manifestacijama obeležava Svetski dan voda.

Kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ovogodišnja tema obeležavanja „Voda i hrana – dostupnost i bezbednost“, odabrana je sa ciljem skretanja pažnje javnosti na vodu kao važan faktor u proizvodnji hrane, kao i na činjenicu koliko su velike količine vode potrebne za njenu proizvodnju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend