Lokalne vesti

Da li će „Dositej“ biti rekonstruisan ove godine?

Grad Požarevac ponovo je raspisao javnu nabavku za izradu idejnog projekta adaptacije, sanacije i rekonstrukcije objekta Osnovne škole „Dositej Obradović“. Prethodna javna nabavka je poništena jer se niko nije javio od ponuđača.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosi 2 miliona dinara sa PDV-om. Rok za ponude 14.maj. Od ponuđača sa odgovarajućom ponudom očekuje se izrada idejnog projekta i nacrta, kao i procena troškova rekonstrukcije.  Objekat škole ima površinu od blizu 5.900 kvadrata.

Inače, gradsko rukovodstvo je kompletnu rekonstrukciju objekta u više navrata najavljivalo za ovu godinu. Međutim, s obzirom da su se već u startu pojavili problemi pitanje je da li će to biti i ispunjeno.

Političari su u svojim izjava licitirali da je za kompletnu obnovu škole potrebno između 150 miliona i 200 miliona dinara. Namera je da se novac obezbedi preko vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Direktor škole, Ivana Joksimović je nedavno rekla Boom 93 da su rešeni svi imovinsko-pravni problemi vezani za zgradu koja je izgrađena još 1921.godine.

Pored dotrajalosti materijala, osnovni problem „Dositeja“ je neadakvetno planiran prostor za nesmetano obavljanje nastave i funkcionisanje škole.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend