Lokalne vesti

Da li je i vama danas najdepresivniji dan u godini?

Treći ponedeljak u januaru je takozvani „tužni ponedeljak“ (blue monday) i smatra se najdepresivnijim danom u godini.

Ovaj dan ustanovljen je pre 14 godina, kada je psiholog Klif Arnal pojasnio da usled vremenskih prilika koje su obično loše, a dani duži, praznici su završeni i svi su se već vratili svojim poslovima, a većina je i shvatila da neće uspeti da ostvari svoje novogodišnje želje, ovaj dan rezultira tugom i niskim nivoom motivacije.

Prema preporukama psihologa, negativna osećanja koja osećamo danas, treba oterati pre svega druženjem sa prijateljima i porodicom ili nekom fizičkom aktivnošću.

U Srbiji bi to izgledalo ovako, januar je počeo željama koje su zamišljene u novogodišnjoj noći i obećanjima da će ove godine biti ostvareni zacrtani ciljevi, a završava se računima i naplatom čekova koji su ispisani tokom prazničnih kupovina u decembru.

Zbog ovoga prema statistikama ovaj period predstavlja najdepresivniji period godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend