Lokalne vesti

Da li je Požarevcu potrebno javno kupalište?

Pri savezu društava inžinjera i tehničara u Požarevcu pokrenuta je inicijativa i predstavljen idejni projekat za javno kupalište koje bi se nalazilo na jednom od veštačkih jezera blizu Velike Morave.

Predsednik Društva za infrastrukturu Požarevca Slavomir Lazarević kaže da grad koji se nalazi između tri reke nikad nije imao javnu plažu.

Predlog je da se jednoo od jezera koje je pre par godina nastalo iskopom šljunka uredi, Lazarević kaže da bi minimalna ulaganja za uređenje plaže, postavljanje kabina i tuševa iznosila prema procenama između 10 i 12 miliona dinara, što prema njegovom mišljenju nisu velika sredstva s obzirom na zanačaj koji bi ova lokacija imala za građane.

On kaže da bi grad od ovakve lokacije mogao da ostvaruje prihod, a nekoliko desetina ljudi imalo bi posao u sezoni kupanja.

Lazarević smatra da postoji interes za građaneiI ne vidi zbog čega ne bi bilo političke volje da se ovakav projekat realizuje.

On je dodao da je ispred Saveza društava inžinjera i tehničara gradu nedavno predložen još jedan projekat koji se odnosi na izgradnju javnih toaleta koji nedostaju Požarevcu.  

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend