Lokalne vesti

Dan zaštite od požara

Pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice, Sektora za vanredne situacije obeležavaju Dan zaštite od požara 7. novembar.

Gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom podsetio da je grad kupio vatrogasno spailačko vozilo vrednosti 23 miliona koje će biti isporučeno do februara naredne godine i najvio dodatna ulaganja u spasilačko vatrogasnu jedinicu u budućnosti.

Vatrogasno spasilačka jedinica je u poslednjih deset meseci imala prosečno oko tri intervencije dnevno što uopšte nije malo budući da je doskoro imala manjak radnika.

Prema rečima Gorana Đorđevića, načelnika Sektora za vanredne situacije zaposleno je oko 15 radnika, što je u odnosu na raniju situaciju stvorilo uslove za bolji rad ove jedinice.

Takođe, oformljene su nove dobrovoljne jedinice u opštini Golubac, gde je u planu da u budućnosti ova jedinica preraste u profesionalnu vatrogasnu jedinicu i u Krepoljinu, u opštini Žagubica, koja je u okviru projekta prekogranične saradnje dobila potrebnu opremu.

Dan zaštite od požara se u Republici Srbiji tradicionalno obeležava već 185 godina u cilju informisanja javnosti o važnosti profesionalne službe zaštite od požara i vatrogasno – spasilačke jedinice koje kao osnovni zajednički cilj imaju zaštitu života ljudi i imovine u Republici Srbiji.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend