Lokalne vesti

Danas počinju Glumačke svečanosti

U Centru za kulturu Požarevac danas (2. aprila) počinju XVII glumačke svečanosti Milivoje Živanović

Svečanosti  će otvoriti gradonačelnik Požarevca, a besedu o glumcu izvešće upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, Božidar Đurović.

U stručnom žiriju festivala biće reditelji Ljiljana Todorović i Dimitrije Jovanović, kao i vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i pozorišni kritičar mr Boško Milin.

Žiri publike čine advokat Milica Milosavljević, profesor književnosti Svetlana Herman i glumac-amater Dragiša Živadinović.

Direktor Centra za kulturu Aleksandar Lukić ocenio je da će po pozorišnim ostvarenjima ovogodišnji festival biti jedan od „jačih“.

Svečanosti se otvaraju 2.aprila predstavom Biljane Srbljanović “Nije smrt biciklo”, Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Drugog dana nastupiće Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom “Doktor D.” u kojoj glavne uloge igraju Dragan Petrović Pele, Boda Ninković, Milica Zarić i Pavle Pekić.

4. aprila u Centru za kulturu nastupiće Narodno pozorište Beograd sa predstavom “Kanjoš Macedonović” rediteljke Vide Ognjenović.

Predstava “Kumovi” Zvezdara teatra u kojoj glavne ugloge igraju Predrag Miki Manojlović i Danica Maksimović na programu je u četvrtak, 5. aprila.

“Otac na službenom putu”, predstava po tekstu Abdulaha Sidrana a u izvođenju Ateljea 212 na repertoaru je u petak, 6. aprila.

Narodno pozorište u Beogradu u čast pobednika izvešće predstavu „Važno je zvati se Ernest“.

U okviru ovogodišnjih svečanosti Narodno pozorište Beograd i Ustanova kulture “Vuk Karadžić” Beograd predstaviće se publici u Kostolcu sa predstavama “Nesporazum” 3. aprila i “PR ili potpuno rasulo” 5. aprila.

Cena pojedinačne ulaznice za sve predstave je 500 dinara.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend