Lokalne vesti

Dani poverenika u Požarevcu

U Požarevcu se danas i sutra održavaju Dani poverenika. Skup u Sali skupštine grada održava se u okviru projekta „Jačanje kapaciteta poverenika“, koji poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti već treću godinu realizuje uz podršku Kraljevine Norveške.

Ovo je dvodnevna obuka građana i zaposlenih u organima javne vlasti, civilnom sektoru, medijima i drugim organizacijama i institucijama.

Cilj je da se steknu osnovna ili nadograde postojeća znanja o pravu na pristup informacijama od javnog značaja, pravu na zaštitu podataka o ličnosti, kao i da se bliže upoznaju sa radom institucije poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Učesnici dvodnevnog skupa u Požarevcu imaju mogućnost da o pravima i obavezama koje proizilaze iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, razgovaraju sa saradnicima poverenika i drugim stručnjacima iz ovih oblasti.

Takođe, mogu da se bliže upoznaju sa institucijom poverenika i da se kroz praktične primere i slučajeve upoznaju sa praksom u primeni zakona koje poverenik štiti.

Dane poverenika otvorili su predsednik skupštine Požarevca Bojan Ilić i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend