Lokalne vesti

Deca iz centra na ekskurziji

Štićenici Centra za dnevni boravak dece ometene u razvoju od danas do subote su na ekskurziji u Vrnjačkoj Banji- Ovo je prvi put da deca odlaze na višednevni boravak van Požarevca uz pratioce iz centra. Putovanje je finansirao grad Požarevac.

Rukovodilac centra Jasmina Turudić kaže da će boravak van grada biti koristan i deci, ali i njihovim roditeljima i starateljima.

„Deca se više osamostaljuju, dobijaju drugačije okruženje za učenje. S druge strane, roditelji će dobiti mali predah da se posvete drugim članovima porodice. To je vrlo važno jer ovde imamo porodice koje se nikada do sada nisu razdvajale".

Grad je finansirao ekskurziju sa 190.000 dinara, čime je plaćen put i smeštaj za decu i pratioce.

Zamenik gradonačelnika Vukica Vasić rekla je da će lokalna samouprava podržati slične akcije. Ona je dodala da grad pokazuje koliko brine  o osobama sa posebnim potrebama.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend