Lokalne vesti

Decenija Đinđićeve vlade

Navršava se decenija od formiranja prve demokratske Vlade Srbije posle petooktobarskih promena, kojom je rukovodio Zoran Đinđić.

Za prvog demokratskog premijera Srbije dan formiranja vlade bio je početak sprovođenja nacionalnog konsenzusa za korenite promene i povratak kredibiliteta zemlje. Đinđić je tada  postavio cilj vlade da za najkasnije 10 godina Srbija postane član EU.

Realizacija ciljeva, koje je Đinđić tada zadao svojim kolegama u Vladi Srbije, zaustavljena je njegovim ubistvom 12. marta 2003. godine.

Predsednik DS-a u Požarevcu Žarko Pivac ocenio je danas da bi Srbija danas bila kudikamo prosperitetnija zemlja da je Đinđićeva vlada imala pun mandat.

Postavlja se pitanje gde bi sada bili da je Đinđić ostao na čelu vlade i da nije ubijen. Svako od nas može da se bavi pretpostavkama, ali smatram da su građani razumeli šta je on svojim porukama želeo da kaže. Verujem da bi Srbija otišla dalje nego što se danas nalazi. Bolje bi se živelo da je vlada Zorana Đinđića imala pun mandat, kazao je Pivac.

Omladina DS-a danas je u centru Požarevca građanima delila letke sa citatima pokojnog premijera. Predsednik Demokratske omladine u Požarevcu Veljko Obradović istakao je da se u Srbiji danas živi znatno bolje nego pre demokratskih promena, ali da je danas više nego potreban optimizam i vera da bi se dostigao nivo standarda koji svi građani priželjkuju.

DS u Požarevcu danas je najavio i da će 8.februara u Požarevcu biti održane kvalifakcije za 6.takmičenje u besedništvu "Zoranu u čast".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend