Lokalne vesti

Delegacija opštine Petrovac na Mlavi u studijskoj poseti Republici Irskoj

U okviru projekta „Podrška unapređenju upravljanja i ekonomskog planiranja na nivou lokalnih samouprava“ koji sprovodi Кancelarija UN za razvoj (UNDP) uz pomoć SКGO (Stalna konferencija gradova i opština) delegacije pet lokalnih samouprava među kojima je i delegacija opštine Petrovac na Mlavi bila je u četvorodnevnoj poseti institucijama i opštinama u Republici Irskoj.

U okviru projekta „Podrška unapređenju upravljanja i ekonomskog planiranja na nivou lokalnih samouprava“ koji sprovodi Кancelarija UN za razvoj (UNDP) uz pomoć SКGO (Stalna konferencija gradova i opština) delegacije pet lokalnih samouprava među kojima je i delegacija opštine Petrovac na Mlavi bila je u četvorodnevnoj poseti institucijama i opštinama u Republici Irskoj.Delegaciju opštine Petrovac na Mlavi predvodio je predsednik opštine Duško Nedinić.

Tokom studijske posete delegacije 5 lokalnih samouprava iz Republike Srbije među kojima su opštine Mali Zvornik, Кuršumlija, Sjenica, Bački Petrovac kao i Petrovac na Mlavi posetile su više državnih institucija među kojima su Ministarstvo stanovanja, planiranja i lokalne samouprave (Department of Housing, Planning and Local Goverment), Državna agencija za upravljanje lokalnom samoupravom (LGMA), Asocijacija za razvoj lokalne zajednice naselja Кrum (Croom) i Agencija za razvoj „Ballyhora Development“ okruga Limerik. Ispred Ministarstva stanovanja, planiranja i lokalne samouprave delegacije je primio ministar zadužen za lokalnu samoupravu i izborni sistem John Paul Phelan.

Institucije Republike Irske su primer dobre prakse i država koja je tokom tranzicije povukla najviše finansijskih sredstava iz EU fondova.  Celokupne troškove puta i smeštaja u okviru pomenutog projekta finansira se iz Slovačke razvojne pomoći (Slovak Aid).

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend