Lokalne vesti

„Digital 012“: Želimo da mlade uvedemo u digitalno doba“

Udruženje „Digital 012“ svečano je danas otvorilo prostorije u Svetosavskoj ulici u Požarevcu.

Cilj udruženja IT Hub & Co Working Space „Digital 012“ je da na jednom mestu okupi pravna lica u potrazi za kadrovima sa odgovarajućim IT veštinama i građane koji imaju potrebu za usvajanjem novih znanja.

U svojim prostorijama organizovaće obuke i radionice koje su namenjene za buduće IT stručnjake, ali i za građane, posebno mlade, koji žele da se upoznaju sa naprednim tehnologijama i pokazuju  interesovanje za digitalne servise.

Jedan od osnivača, Zoran Rajčić kaže da je ideja o udruženju potekla iz njegovog ličnog iskustva sa sinovima koje je podučavao pravljenju igara u programskom jeziku C++.

„Rezultati su dolazili i oni su osvajali visoka mesta na regionalnim takmičenjima i uspevali da se plasiraju na takmičenja na državnom nivou. Danas razvijaju svoju komercijalnu igricu za koju sam ubeđen da će kada bude plasirana napraviti uspeh na globalnom nivou. Iz tog iskustva sam shvatio da smo kao ljudska vrsta predodređeni da radimo u grupama i da uz kvalitetno mentorstvo i brz protok informacija možemo postići mnogo više“.

Rajčić kaže da je upravo to i svrha osnivanja udruženja, da mlade generacije na što jednostavniji način uvede u digitalno doba.

Svi posetioci već danas imaju priliku da se upoznaju sa nekim od budućih aktivnosti udruženja kroz direktne prezentacije članova na štandovima sa različitom tematikom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend