Lokalne vesti

Dinkić: Ima centralista i nakon Miloševića

Predsednik URS-a Mlađan Dinkić rekao je u Požarevcu da postoji otpor da se ukine centralistički sistem, a kao krivce je označio centrale političkih stranka u Beogradu koje se plaše da kroz demokratizaciju gube političku moć.

Dinkić je kazao da ni nakon 11 godina od demokratskih promena nije vraćena imovina gradovima i opštinama, što pokazuje da ima centralista i nakon Miloševića.

„Krivi su oni koji su ćutali. Ja nikada nisam ćutao i zato sam osnovao ujedinjene regione da to sprovedemo u praksi", rekao je on.

Dinkić je naveo i da se URS zalaže za pravedniju raspodelu novca koji se iz državne kase transferiše lokalnim samoupravama.

„Požarevac tri puta više novca daje u republičku kasu nego što mu se vraća od poreza na plate. To želimo da promenimo. Da sami rešavate svoje probleme, a ne da gledate u ministre kao u Boga da vam donesu sreću i novac koji inače vi zarađujete".

U Požarevcu je prikupljeno oko 5.700 potpisa na peticiju za decentralizaciju zemlje, a Dinkić očekuje da će u narednih 10 dana broj potpisa u Srbiji dostići pola miliona.

On je sa poslanikom Stevicom Spajićem i članom predsedništva URS-a Vladimirom Ilićem učestvovao na tribini o decentralizaciji koja je organizovana u Centru za kulturu.  

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend