Lokalne vesti

Direktor „Žitostiga“ osuđen na dve godine zatvora

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na dve godine zatvora direktora preduzeća "Žitostig" iz Požarevca Gorana Milanovića jer je zloupotrebio položaj.

Svetlana Belić i Dejan Ranković osuđeni su zbog krivičnog dela falsifikovanje službene isprave na po 10 meseci kućnog zatvora uz primenu elektronskog nadzora, navodi se u saopštenju suda.

Prvostepenom presudom, od „Žitostiga“ AD u stečaju oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog dela od 328.512.066,40 dinara, napominje sud. 

Protiv ove presude optuženi i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend