Lokalne vesti

Direktori “Prima”osumnjičeni za zloupotrebe

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv trojice direktora Privrednog društva “Prim “ Kostolac. Policija je privela aktuelnog direktora ovog preduzeća Zorana Đ.(55). Zbog nesprovođenja javnih nabavki, dobavljačima su omogućili korist od preko 2,6 milijardi dinara u periodu od 2008. do danas.

Dragoslav  M. (70) iz Požarevca sumnjiči se da je kao direktor 2008. i 2009. godine  iskoristio svoj službeni položaj i pribavio imovinsku korist dobavljačima dajući im prvilegovani starus  za nabavku  dobara i usluga  bez sprovođenja  postuka javnih nabavki i bez sačinjavanja ugovora o nabavci.  Dobavljačima je omogućio pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 1.100.200.000 dinara! Preduzeću na čijem je čelu bio naneo je štetu  pribaljajući dobra bez odgovarajućih atesta i kavaliteta, a time i štetu  ostalim  potencijalnim  ponuđačima zbog nemogućnosti  učestvovanja  u postuku javnih nabavki.

Dragan  M.  (62) iz Kostolca sumnjiči se da je kao direktor  od 2009. do 2011. godine na isti način omogućio dobavljačima  pribavljanje protivpravne imovinske koristi od  990.000.000 dinara.

Zoran Đ. sumnjiči se da je kao sadašnji direktor “Prima” istovetno omogućio dobavljačima pribavljanje protivpravne imovinske koristi od  547.422.071 dinar.

Zorana Đ. policija  je lišila slobode i krivičnu prijavu protiv njega podnela Višem javnom tužiocu u Požarevcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend