Lokalne vesti

Direktoru kupuju vozilo od 26.000 €

JKP „Vodovod i kanalizacija“ uskoro će dobiti novi službeni automobil za direktora ovog preduzeća, jer je prethodni izgoreo ispred njegove kapije u oktobru prošle godine. Novo vozilo „folksvagen pasat” je iste marke, kao i izgorelo, kupljeno na lizing, a za njega će iz ovog preduzeća iskeširati čak 26.000 evra!

„Prethodni automobil, koji je u potpunosti izgoreo, imao je kasko osiguranje, pa smo za njega naplatili kompletnu odštetu od 1,6 miliona dinara i oročili ih u banci. Na to smo dodali još 1,2 miliona i kupili vozilo iste marke putem lizinga, za mesečnu ratu od oko 50.000 dinara“, kaže Saša Valjarević, direktor „Vodovoda i kanalizacije“.

Novi „pasat“ kupljen je na tenderu i čeka se samo okončanje roka za eventualne žalbe, pa će „Vodovodu“ biti isporučen krajem februara ili početkom marta. Prethodni službeni auto ovog preduzeća, star pet godina, izgoreo je početkom oktobra prošle godine, ispred kapije Valjarevićevog dvorišta.

Požar je izbio tri sata posle ponoći i u potpunosti je uništio vozilo, iako su vatrogasci stigli za samo desetak minuta. Pošto je tada na kapiji nađen plakat sa natpisom „Šešelj dolazi“, Valjarević je sumnjao da je ovo delo njegovih bivših stranačkih kolega, jer je pre SPS-a bio član SRS-a.
Međutim, radikali su odlučno negirali svoju umešanost, a pravi uzrok požara do danas nije otkriven. Nedavno je izgoreo i službeni auto Turističke organizacije Požarevac, marke „reno fluenca“, parkiran ispred dvorišta direktorke Davorke Mitrović, pa se kupovina novog vozila očekuje i u ovoj gradskoj ustanovi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend