Lokalne vesti

Do 30 kubika besplatno za Klenovnik i Stari Kostolac

TE KO Kostolac će izmirivati potrošnju do 30 kubika vode za potrošače u Klenovniku i Starom Kostolcu, a Vodovod u Kostolcu danas je pozvao građane u ovim selima da potpišu korisničke ugovore i time steknu pravo na refundaciju potrošnje.

Upravnik radne jedinice Vodovoda u Kostolcu, Zoran Marković kaže da je reč o naseljima koja su pod direktnim uticajem funkcionisanja energetskog kompleksa, kao i da će samo ukoliko zaključe ugovor potrošači moći da koriste ovu pogodnost.

Većih problema u isporuci vode za piće u Kostolcu i delu okolnih sela ovog leta nije bilo, istakao je Marković. On je pozvao građane da racionalno troše vodu i dodao da je ona  ispravna za piće.

Nova fabrika vode u Drmnu dobila je deo dozvola za rad. Marković očekuje da će u najskorije vreme biti puštena u funkciju. On je podsetio da se ovim izvorištem dobija novih 40 litara u sekundi zdrave pijače vode koja će pre svega biti usmerena na selo Drmno, Viminacijum i kinesko radničko naselje.

To nije mala količina, s obzirom da se u špicevima sa kostolačkog izvorišta u sistem šalje do 120 litara u sekundi.

Najveći problem Vodovoda u Kostolcu je nekontrolisana potrošnja vode u selu Drmno, gde TE KO Kostolac podmiruje celokupan mesečni utrošak za domaćinstva. Vodovod u ovom selu ne može da ograniči potrošnju zbog same koncepcije sistema snabdevanja vodom, rekao je Marković.

Upravnik Vodovoda je apelovao na stanovnike ovog sela da za sanitarne potrebe i zalivanje bašti koriste vodu iz individualnih bunara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend