Lokalne vesti

Do kada ćemo biti „u prelaznom periodu“?

Javna nabavka za subvencionisani prevoz učenika u Požarevcu još nije okončana. Tenzije i dalje traju jer već dve nedelje Grad Požarevac nema ugovor sa prevoznicima, a postoji i i nezadovoljstvo kod jednog broja roditelja načinom na koji sam prevoz funkcioniše. Ukoliko se Arriva bude žalila, takozvani prelazni period do novog ugovora bi mogao bi da potraje i do proleća.

Novi prevoznici koji se pojavili i koji se nadaju ugovoru s lokalnom upravom, utisak je, malo teže snalaze da adekvatno pokriju sve linije, čak i sa podrškom još jednog prevoznika koji nije imao ponudu na konkursu.

Marketinški potez o prevozu svih maloletnih lica besplatno do okončanja javne nabavke nije obradovao one učenike i njihove roditelje koji tvrde da prevoz loše funkcioniše, da su termini neusklađeni ili se propuštaju za neke linije. Takođe, postoje zamerke i po pitanju bezbednosnog aspekta.

Jedna grupa nezadovoljnih roditelja juče je bila u gradskoj upravi gde su razgovarali sa načelnikom Aleksandrom Simonovićem.

Dobili su uveravanja da će razgovarati sa novim prevoznicima, ali i direktorima škola o svim zamerkama na prevoz.

Iako im je rečeno da će sve uskoro biti regulisano na odgovarajući način  jer se radi o prelaznom periodu, neki roditelji razmišljaju o tome da se obrate i Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Niko za sada ne može da predvidi ishod javne nabavke i koliko dugo bi „prelazni period“ mogao da potraje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend