Lokalne vesti

Do kraja godine javni poziv za subvencije za kupovinu mehanizacije

Poljoprivrednici će uskoro moći da kupe traktor uz podršku države. Budžet će subvencionisati do 50% kupovinu novog traktora sklopljenog u Srbiji.

To znači da će u pola cene moći da kupe MTZ Belarus, ali i neki od indijskih modela Mahindra, Tafe, IMT, Solis i kineski YTO. Svi se oni montiraju u našoj zemlji.

Detalji programa još nisu poznati, pišu Novosti, a najverovatnije će postojati gornji limit odobrene subvencije. Zna se da će se podržavati kupovina traktora do 81 konjske snage, koji se više od 50% sklapaju u Srbiji.

Javni poziv će biti raspisan do kraja godine – najavljeno je listu u Ministarstvu poljoprivrede.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend