Lokalne vesti

Do prvog Božića biće i Sinđelićeva?

Poslednja javno izrečena procena je da bi radovi u Sinđelićevoj ulici u Požarevcu trebalo da budu okončani do 25.decembra, i to ukoliko bude nekih nepredviđenih situacija. To je izneo nadzor nad radovima, inženjer Boban Panić.

Gradski čelnici juče su još jednom na kratko boravili u Sinđelićevoj ulici koja se rekonstruiše još od aprila ove godine.

U ulici se trenutno vrši popločavanje trotoara, postavljaju piloni za novu LED rasvetu i vrše korekcije na ranije postavljenim slivnicima za odvođenje kišnice. Asfaltiranje kolovoza bi trebalo da počne za 10-ak dana, kažu u nadzoru.

Ova ulica, kada se završi, biće i dalje jednosmerna. Panić kaže da se sada uređuje da može da prihvati dvosmerni saobraćaj. Međutim, ulica je i pre ovogodišnjih raskopavanja i radova u jednom vremenskom razdoblju bila dvosmerna, a utisak je da su i kolovoz i trotoari zadržali gotovo identičnu  geometriju.

Gradonačelnik kaže da se rade studije i da bi pre nego što Sinđelićeva postane dvosmerna trebalo da se promeni regulacija u ulicama koje povezuje. To su Lole Ribara i Nemanjina. Takve studije, kaže on, rade se za sve ulice u centru Požarevca kao priprema za pretvaranje Trga oslobođenja i Tabačke čaršije u pešačku zonu.

Gradonačelnik je rekao i da se vode pregovori sa NIS-om da se izmesti mala benzinska pumpa preko puta Visoke tehničke škole. Tu bi trebalo da nikne nova raskrsnica, možda kružni tok.

Ono što se poslednjih 9 meseci dešava Sinđelićevoj ulici u nekoj od narednih godina trebalo bi da se radi u Tabačkoj čaršiji. Građani i preduzetnici u toj ulici možda će kroz taj proces proći sa manje nerviranja u odnosu na njihove sugrađane iz Sinđelićeve, ali samo uz bolju koordinaciju i organizaciju u njihovom izvođenju.

Što se tiče građana u Sinđelićevoj, možda su neki od njih očekivali da će dobiti izvinjenje od gradonačelnika zbog svih problema sa kojima se suočavaju od aprila do danas. Umesto toga javno im je upućen samo izraz zahvalnosti za strpljenje. 

Čelnici grada su u sredu posetili i ulicu Požarevački partizanski odred gde se vrši rekonstrukcija kolovoza i trotoara na potezu od spomen parka do vrtića.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend