Lokalne vesti

Dobrovoljno davalaštvo

Održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi u transfuziološkom autobusu u centru Požarevca, za potrebe zdravstvenih ustanova.

72 ljudi danas je dalo krv, od kojih 19 prvi put. Građani su danas bili u mogućnosti i da potpišu donorske kartice za zaveštanje organa ili da se dobrovoljno prijave  u registar za davanje koštane srži.

Promoteru akcije Žarku Pivcu danas je uručena donorska karticu za organe, a prijavljen je i u registar davalaca koštane srži. On je danas dao krv.

Pivac je podsetio da je blizu 6,5 odsto stanovništva Požarevca prošle godine dobrovoljno dalo krv što grad svrstava među najhumanije sredine u Srbiji.

20 umetničkih slika udruženje Đura Jakšić danas je, kako je Pivac rekao, „doniralo“ Crvenom krstu.

Slike je uručila Snežana Milošević iz agencije Codex.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend