Lokalne vesti

Dodatna sredstva za sportsku salu

Prilikom izgradnje sportske sale u Osnovnoj školi "Sveti Sava" došlo je do odstupanja u vrednosti projekta, a posledica toga su dodatna sredstva od 3 miliona dinara koje je odobrilo gradsko veće u Požarevcu.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da je određena količina armature nije bila predviđena projektom, zbog čega je moralo da dođe do izmena, ali i potrebe za većim novčanim sredstvima.

Milosavljević priznaje da se potreba za dodatnim sredstvima i izmenom projekta za investicije koje se u Požarevcu realizuju često javlja i naveo primere rekonstrukcije zgrade u Domu učenika na Tulbi, tribina stadiona malih sportova i radova na izvorištu pijaće vode. Radi se o manjkavostima u projektima koje su, kako kaže, izradile licencirane firme koje su izabrane putem javnih nabavki.

Inače, izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi Sveti Sava počela je sa zakašnjenjem jer je projekat već jednom morao da se menja zbog nelegalnih objekata koji su izgradjeni na njenom posedu.

Škola će zbog toga dobiti salu za fizičko kraću za čitav metar.

Za izgradnju sale preko Ministarstva omladine i sporta bilo je odobreno oko 22 miliona dinara. Planirano učešće grada do nedavno je iznosilo oko 11 miliona dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend