Lokalne vesti

Dodeljena sredstva za crkve i verske zajednice

Komisija za vrednovanje programa crkava i verskih zajednica objavila je predlog liste programa koji će se sufinasirati iz budžeta grada Požarevca.

Odobreno je 5 programa, a najviše sredstava odobreno je za program „Obnova spoljne fasade i celekupne unutrašnjosti crkve Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Požarevcu“. Za ovaj program odobreno je 4 296 400 dinara. Za program „Freskopisanje, oslikavanje crkve Svete Petke u Požarevcu“ odobreno milion dinara.

Ukopno iz budžeta je odobreno 7 081 450 dinara, dok je ostalo neutrošeno 18 550 dinara. Treba istaći da su za svih 5 programa odobrena tražena finasijska sredstva.

Podsetimo da ove godine je za ovaj konkurs iz budžeta grada opredeljeno 7 100 000 dinara dok je prošle godine za isti konkurs bilo opredeljeno oko 2 miliona dinara.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend