Lokalne vesti

Dodeljene Povelje kulture

U gradskom zdanju danas su dodeljene Povelje kulture. Ovogodišnji dobitnici su Kamerni hor odjek, Dalibor Stojadinović, rukovodilac kulturno-umetniškog društva, Olivera Janićević, profesor solo pevanja i Miloš Lukić, prvak igračkog folklornog ansambla.

Danijela Žukovski, predsednica Kulturno-prosvetne zajednice rekla je da je Povelja kulture nagrada koja prepoznaje doprinos pojedinca ili institucije na polju kulturnog delovanja.

“Izaći iz okvira redovnog rada, dati poseban doprinos, unaprediti manifestacije i proširiti vidike, to su mesta koja prepoznaje Kulturno-prosvetna zajednica dodeljujući Povelju kulture”, navela je Žukovski.

Gradonačelnik Bane Spasović je istakao da tragajući za sjajem Milene Pavlović Barili, Milivoja Živanovića, Slobodana Stojanovića i drugih koji su ovaj grad zadužili svojim delima, nailazimo na nova imena, od kojih su neka i na listi dobitnika ovogodišnje Povelje kulture.

Na dodeli Povelje kulture muzičke numere izveli su učenici Muzičke škole, kao i Kamerni hor Odjek, jedan od ovogodišnjih dobitnika.

Ove godine u okviru Novembarskih dana kulture prikazano je preko 40 programa na različitim lokacijama i u različitim formama.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend