Lokalne vesti

Dogovor ili obustava nastave?

Sindikat "Nežavisnost" počinje štrajk u školama skraćenjem časova. U Požarevcu škole u "tihom" štrajku, bez skraćenja.

Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" počinje štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, a prema najavi čelnika tog sindikata, štrajkovaće se u oko 350 škola u Srbiji.

U požarevačkim školama do petka tihi štrajk i bez skraćenih časova, kaže za Boom 93 Miloš Mijatović predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u Požarevcu.

Ako dogovor sindikalaca i ministra ne bude postignut, prosvetari najavljuju potpunu obustavu rada od 28. januara.

Sva četiri reprezentativna sindikata nastavljaju pregovore sa Vladom o isplati otpremnina i jubilarnih nagrada, kao i o najvažnijem pitanju povećanja zarada zaposlenih u prosveti.

Sindikalci traže da masa zarada u ovoj godini bude povećana za skoro četvrtinu dok je vlada planirala povišicu od samo sedam odsto.

Ministar Žarko Obradović očekuje da će Vlada doneti odluku o sindikalnim zahtevima sredinom nedelje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend