Društvo Lokalne vesti Naše pare

Dom zdravlja kupuje novi sanitet

Dom zdravlja u kupuje novo sanitetsko vozilo za potrebe hitne pomoći u Požarevcu. Novac je obezbeđen od Grada Požarevca, a ovom nabavkom bi trebalo da delom budu zadovoljene potrebe službe kojoj je pored novih vozila potreban i veći prostor.

Za specijano sanitetsko vozilo poslednjim rebalansom budžeta je u gradskoj kasi odvojen 5,1 milion dinara.

Inače, Dom zdravlja je u ovoj godini izrazio potrebu za nabavkom dva nova vozila. Služba raspolaže sa pet saniteta, od kojih su dva stara jer je jedan u upotrebi od 2004.godine, a drugi od 2009.godine.

Pored nabavke prateće opreme, sa dva nova vozila hitna pomoć bi imala uslove za rešavanje masovnih nesreća i značajno smanjila traume i invaliditete.

Osim kadrovskih problema o čemu se u više navrata govorilo u javnosti, za adekvatan rad službi je potreban veći prostor od postojećeg koji je mali i nefunkcionalan. U prostorijama je potrebno da se reši i problem sa vodovodnim i kanalizacionim instalacijama na umivaonicima, a postoji i potreba za natkrivenim parkingom sa elektroinstalacijama za punjenje instalacija u sanitetskim vozilima.

Kao jedan od problema u planu za 2019.godinu navedena je socijalna zaštita beskućnika, odnosno nepostojanje smeštaja za ove osobe, naročito u zimskom periodu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend