Lokalne vesti

Domaća platforma za brzu razmenu poruka između medicinskih radnika biće dostupna za deset dana

Platforma za brzu razmenu poruka kroz medicinske sisteme u kriznim situacijama, softversko rešenje firme Heliant iz Beograda, za deset dana će se naći u službi više od 30.000 zdravstvenih radnika u državnim ustanovama u Srbiji.

To je za eKapiju potvrdio Vukašin Radulović, suosnivač ove domaće IT kompanije koja se bavi razvojem softvera, a naprepoznatljivija je po poroizvodima vezanim za e-zdravlje i e-help.

Rešenje firme Heliant jedno je od 12 inovativnih projekata koji se finansiraju iz sredstava Fonda za inovacionu delatnost.

– Naš softver HERMES, (Heliant Real-time Messaging System) odnosno sistem za razmenu podataka u realnom vremenu, postoji već 20 godina, koristi se u više od 200 bolnica u Srbiji, na nivou pojedinačnih ustanova. To je zapravo jedan elektronski zdravstveni karton u kojem radi više od 30.000 zdravstvenih radnika u državnom sektoru u Srbiji. Naša inovativna ideja je bila da unapredimo HERMES kako bi sve naše ustanove imale mogućnost da njihovi lekari između sebe traže konsultacije, da im se prosleđuju važni propisi, liste lekova i slično, i da ih svi dobijaju u istom trenutku. To je u zadnjih 5, 10 godina postao način rada praktičniji od e-maila, jer na mnogim lokacijama u zdravstvenim ustanovama i nema interneta, zbog bezbednosti – objašnjava Radulović.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend