Lokalne vesti

Domu zdravlja donirana medicinska i zaštitna oprema

Angažovanjem i apelom koji su privrednicima uputili gradonačelnik grada Požarevca i komandant Štaba za vanredne situacije Bane Spasović i načelnik Gradske uprave grada Požarevca Aleksandar Simonović, prikupljena su novčana sredstva za kupovinu medicinske i zaštitne opreme. Oprema je danas uručena predstavnicima požarevačkog Doma zdravlja.

Za kupovinu medicinske i zaštitne opreme sredstva su donirali Vodoprivreda doo Požarevac, Drnda internacional Požarevac i Inon – Neimar Požarevac.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović ovom prilikom izrazio je zahvalnost požarevačkim privrednim subjektima koji su se odazvali pozivu lokalne samouprave i rekao da Gradski štab u saradnji sa firmama iz Požarevca interventno je kupio odrđenu količinu zaštitne opreme za  požarevčki Dom zdravlja.

„Uveren sam da će zadovoljiti potrebe za određeno vreme. Danas smo podelili 1000 litra alkohola svim institucijama (bolnica, Dom zdravlja, КP dom itd.) takođe, Opštoj bolnici smo donirali 500 zaštitnih maski i rukavica. Planiramo da jako brzo obezbedimo dovoljnu zaštitnu opremu zamesec dana“, rekao je Spasović.

Spasović se zahvalio medicinskom osoblju koji u otežanim uslovima pružaju maksimum kako bi se ovo stanje prevazišlo, kao i policiji i svim drugim institucijama. Takođe je dodao zahvalnost svim Javnim a posebno komunalnim preduzećima koji nose breme odgovornosti i svakodnevno vrše dezinfekciju javnih površina naročito što obavljaju poslove pod otežanim uslovima rada.

Direktorka Doma zdravlja Požarevac dr Snežana Stojković zahvalila je na donaciji i istakla da ambulanta prema instrukciji Ministarstva zdravlja radi 24 časa. 

Takođe, prema istim instrukcijama naloženo je da se svi pacijenti sa težim oboljenjem upućuju u tercijalne ustanove u Beogradu.

Ovom prilikom uručeno je 250 kombinezona sa kapuljačom, 100 komada zaštitnih naočara, 1000 hirurških kaljača, 200 zaštitnih mantila,  200 zaštitnih kapa, 100 komada antibakterijskog gela i 1000 zaštitnih rukavica.

Gradonačelnik Spasović i direktorka Stojković ovom prilikom obišli su prvi sprat Doma zdravlja Požarevac koji je predviđen za prijem pacijenata sa respiratornim problemima i pacijenata sa simptomima za Кovid 19.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend